Despre noi

Povestea noastră începe în Râmnicu Vâlcea. Localitatea a fost atestată în data de 4 septembrie 1388 în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. Ne iubim oraşul şi credem că judeţul nostru este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.
Am fost înfiinţaţi în 1981 sub denumirea de Întreprinderea de Textile Neţesute Râmnicu Vâlcea şi am cunoscut o privatizare şi tranziţie de succes datorită investiţiilor permanente în tehnologie de ultimă generaţie. Ca şi anecdotă, încă de la înfiinţare, în compania noastră lucrează şi dl. Nicolae Ceauşescu, dar spre deosebire de fostul dictator, colegul nostru este un om foarte apreciat şi un profesionist desăvârşit.
Compania noastră face parte din grupul de firme Minet, cel mai mare producător de textile din România, cu o cifră de afaceri de peste 25 milioane de euro şi mai mult de 350 de angajaţi.

Echipa Noastra

Noi cei de la Minet ne considerăm o mare familie. Nu ne leagă doar prietenia ci şi pasiunea comună pentru lucrul bine făcut. Investim permanent în training astfel încât echipa noastră să fie permanent capabilă să utilizeze ultimele tehnologii existente în piaţă.

Mărcile noastre

Avem în comun nevoia de odihnă, de a ne reîncărca bateriile. De aceea, pernele, saltelele sau pilotele Minet sunt făcute cu pasiune şi grijă pentru o odihnă cât se poate de sănătoasă. Produsele noastre sunt menite să ofere un maxim de confort, respectând în acelaşi timp cele mai ridicate standarde de calitate şi siguranţă.
Minet Conf este primul producător de confecţii textile de casă din România care s-a angajat în direcţia dezvoltării durabile şi a respectului faţă de mediu.
Generarea deşeurilor este un aspect de mediu rezultat din activităţile organizaţiei noastre pe care îl ţinem sub control prin fixarea obiectivelor de colectare, valorificare şi reciclare.
Suntem dotaţi cu cele mai noi linii tehnologice pentru a permite ca producţia noastră de înaltă calitate să fie continuă şi sigură, respectând cele mai stricte standarde de inspecţie a calităţii.

Eticheta Oeko-Tex®, prezentă pe toate produsele noastre, oferă un important instrument decizional la achiziționarea textilelor, încredere în produsele textile – un sinonim internațional pentru fabricarea responsabilă a textilelor – de la materia primă până la produsul finit de pe rafturile magazinelor.


Dezvoltarea sistemului integrat de management în conformitate cu standardele SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 şi SR OHSAS 18001:2008, pe care l-am certificat cu organismul TÜV THÜRINGEN, îmbunătăţeşte continuu performanţele produselor şi serviciilor noastre realizate în condiţii de calitate, mediu, sănătate şi securitate ocupaţională ridicate, respectând legislaţia în vigoare.


certificare ISO9001 managementul calităţii (.pdf) certificare ISO14001 managementul mediului (.pdf) certificare OHSAS18001 sănătate şi securitate (.pdf)